The Man Machine Filmprogramma over de fusie van mens en machine

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Kijk terug en vooruit in de tijd met een filmprogramma, lezingen en livemuziek over de fusie van mens en machine en de rol van hightech en big data.

Het programma The Man Machine gaat in op het oude droombeeld van de mensmachine en de verbeelding van de nieuwste technologische ontwikkelingen in de cinema. Hoe brengt de mens zijn lichaam en leven in overeenstemming met de voortrazende techniek en de opkomst van big data? De implicaties van deze vraag worden belicht in het filmprogramma, de thematisch verwante tentoonstelling van de Japanse kunstenaar Ryoji Ikeda – hij werkt onder meer met computerdata en kwantummechanica – talkshows en lezingen.

Te zien zijn iconische personages uit de filmgeschiedenis zoals Futura, der Maschinenmensch uit Fritz Lang’s klassieker Metropolis , het monster van Frankenstein en de wrekende cultheld van ijzer en schroot in de cyberpunkproductie Tetsuo: the Iron Man. Alle denkbare scenario’s over de samenwerking tussen menselijke- en machine-intelligentie komen aan bod in het vier weken durende filmprogramma, waarbij rijkelijk wordt geput uit de Eye-collectie.

Programma

Het filmprogramma met livemuziek en gasten loopt van 18 oktober t/m 13 november 2018. De tentoonstelling van Ryioji Ikeda loopt van 15 september t/m 2 december 2018

Prijs

Films

Regulier €10,00
Studenten €8,50
65+ €8,50

Datum

zondag 2 december 2018
donderdag 18 oktober 2018 t/m dinsdag 13 november 2018

Prijs

€ 10,00

Locatie

IJpromenade 1 1031 KT, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 589 14 00

Organisatie