The end of space and time Lezing door Robbert Dijkgraaf

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat is snaartheorie? Wat gebeurt er met materie die in een zwart gat valt? Waar zijn ruimte en tijd uit opgebouwd? Prof. dr. Robbert Dijkgraaf probeert deze vragen te beantwoorden in Paradiso.

Decennialang, vanaf de ontdekking van de kwantummechanica en Einstein’s relativiteitstheorie, hebben wetenschappers geprobeerd om deze beide wereldbeelden met elkaar te combineren, en tot één gezamenlijke theorie om te vormen. Deze twee theorieën beschrijven het meeste van de werkelijkheid, variërend van de grootste structuren in het universum tot de allerkleinste deeltjes. Prof. dr. Robbert Dijkgraaf vertelt over de fundamentele vragen die het bij elkaar brengen van deze theorieën oproept. Zoals waar tijd en ruimte eigenlijk uit bestaan of hoe een zwart gat er van binnen uitziet.

Science & Cocktails

Programma

19:30 Deur open
20:30 Lezing door Robbert Dijkgraaf
21:40 Live muziek door Emma-Jean Thackray’s Walrus

Over de spreker

Prof. dr. Robbert Dijkgraaf is mathematisch fysicus en snaartheoreticus. Hij is hoogleraar aan de Univeriteit van Amsterdam en directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton.

Science and Cocktails

Na al bijna tien jaar succesvolle edities georganiseerd te hebben in Kopenhagen, Johannesburg en Brussel komt Science and Cocktails naar Amsterdam. Science and Cocktails organiseert lezingen over wetenschap voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld om hem of haar heen.

Prijs

Regulier € 11,50
Studenten, CJP € 6,-
Stadspas € 6,-

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website .

Datum

maandag 3 september 2018 vanaf 19:30

Prijs

€ 11,50

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017SG, Amsterdam Nederland