The Art of Wildlife Photography Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Deze tijdelijke tentoonstelling met een rijk scala aan natuurfoto’s van gerenommeerde National Geographic fotografen, toont de verhalen achter de camera.

De hedendaagse natuurfotograaf heeft de beschikking over de meest geavanceerde apparatuur en profiteert van zwaar verbeterde randvoorwaarden, vergeleken met die van de pioniers. Technische mogelijkheden bij het maken van de foto en de nabewerking hiervan, lijken eindeloos en bij opslag en distributie van digitale bestanden biedt het internet ongekende mogelijkheden. Maar ook nu gaat het uiteindelijk om het oog van de fotograaf in combinatie met expertise en ervaring. Vanuit letterlijk welk maatschappelijk, politiek, ecologisch of etnografisch standpunt wordt de foto gemaakt? Goede fotografie vraagt gedegen logistieke voorbereiding, is missie- en doelgroep gericht en vraagt naast genoemde kundigheid ook fysiek en emotioneel veel van de fotograaf.

Sergey Gorshkov via Museon

De National Geographic fotografen tonen hun mooiste, indrukwekkendste en meest intrigerende natuurfoto’s in zeventig duratrans dia’s in LED lichtbakken. Bovendien komt de bezoeker meer te weten over de achtergrond van de fotograaf en hoe hij of zij te werk is gegaan. De expositie geeft de gedachte mee dat natuurfotografie in de basis een vorm van kunst is.

Feit en fantasie

Voor de pioniers van de fotografie was het maken van de perfecte foto een proces van vallen en opstaan. Door het forse gewicht en de enorme afmetingen van de eerste camera’s, gecombineerd met een complexe logistiek, werd het maken van foto’s in afgelegen natuurgebieden een ware expeditie.

Uit de collectie van het Museon worden ruim vijftig historische camera’s gepresenteerd en krijgt de bezoeker een goed beeld van de technische ontwikkelingen die de fotocamera’s ondergingen. Ruim honderd jaar geleden was de techniek van deze toestellen nog niet goed genoeg om de beweging van wilde dieren op de gevoelige plaat vast te leggen. In de eerste jaren gingen natuurfotografen dan ook vaak naar dierentuinen of rariteitenkabinetten om dieren te fotograferen.

Voor afbeeldingen van levende, wilde dieren brachten tekenaars en schilders de meest exotische exemplaren in beeld, vaak een mix van feit en fantasie. Met een bijzondere kunstinstallatie, waarbij werd samengewerkt met diverse kunstenaars, Francesco Rugi, Silvia Quintanilla (Carnovsky) en Olivier Hijmans (The O Continuum), wordt in de tentoonstelling deze getekende flora en fauna getoond, in een beleveniskamer met licht-, geluids- en grafische effecten.

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor Museon.

Regulier € 13,-
Kinderen van 0 t/m 3 jaar Gratis
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 8,-
Jongeren van 12 t/m 18 jaar € 10,-
CJP € 8,50
Ooievaarspas volwassenen € 6,50
Ooievaarspas kinderen van 4 t/m 11 jaar € 4,-
Ooievaarspas kinderen van 12 t/m 18 jaar € 5,-
Museumkaart Gratis

Datum

vrijdag 21 december 2018 t/m zondag 16 juni 2019 van 9:00 tot 15:00

Prijs

€ 13,00

Locatie

Stadhouderslaan 37 2517 HV, Den Haag Nederland

Contact

+31 (0)70 338 13 38

Organisatie