Terug van nooit weggeweest Lezing door prof. dr. Marc Van Ranst

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe komt het dat de strijd tegen infectieziekten nog niet gestreden is? In Diepenbeek schijnt Prof. dr. Van Ranst zijn licht op de bestrijding van besmettelijke ziekten.

Ebola-uitbraken, de opkomst van het Zika-virus, AIDS in Afrika, resistentie tegen tuberculose, een recente mazelenuitbraak in Europa… Bijna dagelijks confronteert het nieuws je met nieuwe infectieziekten of infectieziekten waarvan mensen dachten ze onder controle te hebben. Waar men begin jaren ‘70 nog optimistisch was over de bestrijding van deze ziekten met de uitroeiing van pokken, beseft men slechts enkele decennia later dat de strijd nog lang niet gestreden is.

Hoe komt het dat de medische wetenschap voor deze uitdaging blijft staan? Welke factoren beïnvloeden dit fenomeen? Is de technologische vooruitgang werkelijk een oorzaak voor de toename van (nieuwe) infectieziekten? Maar vooral: valt er iets tegen doen? En wat brengt de toekomst?

Over de spreker

Prof. dr. Marc Van Ranst studeerde geneeskunde aan het voormalige Limburgs Universitair Centrum – nu UHasselt – en aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn studie geneeskunde werkte en studeerde hij aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. Hij promoveerde in de virologie (1994) en in de klinische biologie (1998). Sinds 2007 is hij interministerieel commissaris om België voor te bereiden op griepepidemieën.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

maandag 6 mei 2019 van 13:00 tot 16:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek, gebouw D Agoralaan 3590, Diepenbeek België

Contact

+32 (0)11 26 80 46