Terug naar de toekomst Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De tentoonstelling Back to the Future brengt hedendaagse fotografen in dialoog met die uit de negentiende eeuw. Hiermee krijg je een beeld van de stand van de fotografische discipline in verschillende periodes.

De huidige stand van de fotografie doet denken aan de beginjaren van dit medium toen er op grote schaal werd geëxperimenteerd met nieuwe fotografische technieken. In een sfeer van openheid, opwinding, vrijheid, nieuwsgierigheid en non-conformisme experimenteerden de negentiende-eeuwse pioniers van de fotografie met de technologische en visuele mogelijkheden van dit nieuwe medium.

Photo detail
Stepping Stone Falls, 2016, Triptych Matthew Brandt, Courtesy Yossi Milo Gallery New York via FOAM

De hedendaagse kunstenaars die voor de expositie Back to the Future zijn geselecteerd maken gebruik van de grondbeginselen van de fotografie: licht, de donkere kamer en scheikundige processen, maar dan op een radicaal nieuwe manier. Elke kunstenaar borduurt voort op de geschiedenis van de fotografie door ermee te experimenteren en deze daardoor te vernieuwen. Een beeld wordt beschouwd als een materieel voorwerp met een eigen essentie, ongeacht of het een analoog of digitaal voorwerp is.

Deze tentoonstelling presenteert het werk van hedendaagse kunstenaars samen met het werk van een aantal pioniers uit de negentiende eeuw. De huidige generatie kunstenaars grijpt opvallend vaak terug op de technieken en processen van de pioniers uit de negentiende eeuw, maar door doelbewuste experimenten creëren ze radicaal nieuwe kunstwerken.

Openingstijden

Maandag t/m woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag en vrijdag 10:00 – 21:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 – 18:00 uur

Datum

vrijdag 19 januari 2018 t/m woensdag 28 maart 2018

Prijs

€ 11,00

Locatie

Keizersgracht 609 1017DS, Amsterdam Nederland

Contact

+31(0)20 551 65 00

Organisatie