Terug in de tijd met 24H Noord Open dag

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Weet je nog de draaischijftelefoon van je oma, de oude lampenradio van de buurman of de tv die vroeger bij jullie thuis stond? Gluur tijdens 24H Noord achter de deuren van het depot en reis terug in de tijd.

Tijdens deze open dag krijg je een kijkje achter de deuren die normaal gesloten zijn. Je vindt er meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie.

DigiDaan voor NEMO Science Museum

Pronkstuk

Omdat 24H Noord dit jaar samen valt met de Nationale Museumweek presenteert NEMO ook het pronkstuk van het jaar: De Van de Graaff Generator. Dit apparaat kan met statische energie, elektriciteit opwekken. Benieuwd hoe het werkt? Je leert het in de speciale elektriciteitsshow.

Programma

Heb je altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het huishouden of elektriciteitsopwekking? Volg dan een rondleiding rondom het thema elektriciteit. De rondleiding wordt doorlopend gegeven.

Breng een bezoek aan de werkplaats waar gewerkt wordt aan collectiestukken. En maak zelf een elektrische schakeling tijdens de workshop Laat je lampje branden.

Datum

zaterdag 13 april 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Locatie

NEMO Science Museum depot Strekkerweg 41 1033DA, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 531 32 33