Tekenen, Tekenen, Tekenen Kindercolleges voorjaar 2019

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in het Nationaal Onderwijsmuseum leer je alles over animatie, videogames, mode en industrieel ontwerpen: spreek jij straks ook de visuele talen van deze ontwerpers?

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Colleges

Hoe maak je een animatie?
10 februari 2019
In 1906 maakte de Fransman Charles-Émile Reynaud de eerste animatiefilm. De technieken waren simpel, maar zijn onveranderd. Verschillende stilstaande beelden die snel achter elkaar worden afgespeeld vormen een beeld dat voor ons ons oog lijkt te bewegen. Mickey Mouse, Ducktales, Phineas and Ferb en Spongebob zijn allemaal met deze technieken ontworpen. Hoe begin je echter met het maken van een animatie? Experts Pieter van Rijnbach en Robèrt Guérain leggen uit hoe een animatie werkt en maken met jou een eigen flipbook.

Hoe ontwerp je een videogame?
10 maart 2019 In videogames komen verschillende kunsten samen om één product te vormen. Programmeurs, verhalenvertellers, muzikanten en ontwerpers werken hard samen om één sterk geheel te vormen. In dit college wordt uitgelegd hoe belangrijk het maken van goede schetsen en tekeningen wel niet is om een game tot stand te laten komen. Ontwerper Stephan Duquesnoy legt uit hoe een game tot stand komt en ontwerpt samen met jullie een nieuwe gamewereld. In wat voor omgeving gaat deze game zich afspelen? Welke monsters bewonen deze wereld. Wie gaat de held zijn?

Hoe ontwerp je kleding?
14 april 2019
Van een zomerse jurk tot een stoere jongens jas, het begint allemaal bij een ontwerp op papier. Als de keuze voor de stof is bepaald wordt deze geknipt en genaaid tot een kledingstuk. De Dordtse modeontwerpster Arniko laat zien hoe ook jij bijzondere kledingitems kan ontwerpen. Ben jij straks de nieuwe Viktor of Rolf?

Hoe ontwerp ik een product op papier?
12 mei 2019
Achter elk product, van puntenslijper tot tosti-ijzer en van schoenlepel tot schoorsteen, gaat een heel ontwerpproces schuil. Tijdens de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft leer je alles over hoe je een product ontwerpt. Dit begint met het schetsen op papier. In verschillende stappen wordt die schets steeds concreter. Hoofd tekenonderwijs, docent en industrieel ontwerper Jan Willem Hoftijzer laat jullie zien hoe je een product ontwerpt.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 12 mei 2019 vanaf 11:00
zondag 14 april 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 10 maart 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 10 februari 2019 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Burgemeester de Raadtsingel 97 3311 JG, Dordrecht Nederland

Contact

+31 (0)78 632 68 20