Techlab XL Zomervakantieprogramma

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe komt een trein in beweging? Hoe sterk is stoom? Waarom zijn de wielen van een stoomlocomotief zo groot? Tijdens dit zomerprogramma kunnen jong en oud het zelf testen.

Tijdens deze twee weken staat het Spoorwegmuseum in het teken van techniek. Een tijd vol spannende demonstraties en uitdagende proeven over treinen en techniek.

Programma

Werkstations
De letters XL staan niet voor niks achter het woord Techlab: tijdens Techlab XL doe je alles in het groot. In speciale werkstations kun je op verschillende plekken in het museum zowel binnen als buiten aan de slag. Alle werkstations bevatten activiteiten en experimenten rond de thema’s stoom, stroom, wielen en weerstand. Al deze elementen zijn belangrijk bij het voortbewegen van treinen.

Zelf aan de slag
Voor alle activiteiten moeten wel de handen uit de mouwen. Lukt het jou om iets weg te schieten met behulp van luchtdruk? Maak een stoomkring en test je kennis met een levensgroot elektrospel. Waarom heeft een trein andere wielen dan een auto of een fiets? Ontdek de verschillen en test de wielen. En natuurlijk kijken we ook naar de toekomst: hoe werkt een magneettrein eigenlijk? Ontdek de werking van magnetisme en vacuüm en zie zelf waarom een zwevende trein een goed idee is. En als klap op de vuurpijl, ben jij zelf sterk genoeg om een trein in beweging te krijgen?

Prijs

Tecklab XL is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Spoorwegmuseum

Regulier €17,50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Museumkaart Gratis

Datum

zondag 1 september 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 17,50

Locatie

Maliebaanstation 3581 XW, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 230 62 06