Te kunst en te keur Tentoonstelling over 400 jaar Statenbijbels

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze tentoonstelling staat de kunst en kwaliteit van de bijzondere Statenbijbels centraal en komen de familie Keur en hun prachtige Keurbijbels opnieuw samen in Dordrecht.

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Nederlandstalige boek dat in 1477 gedrukt werd een Bijbel was. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling van de Bijbel. Deze vertaling uit de directe grondtekst verschijnt voor het eerst in 1637. Gefinancierd en geautoriseerd door de Staten-Generaal krijgt het de naam: Statenvertaling. Ook in Dordrecht werd de Statenvertaling gedrukt, door de beroemde familie Keur. Voor het eerst krijgt dit familiebedrijf nu een tentoonstelling.

De nieuwe Statenbijbel bereikt een groot publiek. Afhankelijk van de portemonnee van de koper is er van alles mogelijk: van een eenvoudige, kleine uitgave tot een rijk geïllustreerde en gepersonaliseerde uitgave van groot formaat. In Dordrecht wordt de familie Keur de belangrijkste drukker en uitgever van Statenbijbels. Hun eerste druk verschijnt in 1666, waarna er nog vele volgen. Al snel staat de Keurbijbel bekend om de hoge kwaliteit en de weinige drukfouten. Keurbijbels worden op maat gemaakt voor de koper, die zelf de kaft, het formaat en de illustraties en kaarten mag kiezen. De trend Bijbels te maken naar de wensen van de koper zien we tegenwoordig nog steeds: van doelgroep gerichte thema Bijbels tot ‘printing on demand’.

Prijs

Regulier €10,-
Jongeren t/m 18 jaar Gratis
CJP, studenten vanaf 19 jaar €4,-
Museumkaart Gratis
Rotterdampas Gratis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur
1 januari, 27 april, 25 december Gesloten

Datum

zondag 11 november 2018 t/m zondag 2 juni 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Het Hof van Nederland Hof 6 3311 XG, Dordrecht Nederland

Contact

+31 (0)78 770 52 50