T. rex in Town Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ontmoet Trix de T. rex, de koningin der dinosauriërs, ruim 12 meter lang, 6000 kilo botten, spieren, klauwen en tanden. Zij is de eerste van haar soort die te bezoeken is buiten de Verenigde Staten, in Nederlands' eigen Naturalis.

Dino’s komen tot leven Reis 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op avontuur! Door de levensechte dinorobots waan je je in het Krijt. Het ging er toen een stuk anders aan toe. Eén T. rex neemt een hapje van zijn lievelingseten, Triceratops, een ander is in gevecht met Ankylosaurus!

Oog in oog met Trix Het middelpunt van de tentoonstelling is de T. rex. Het skelet is één van de drie meest complete ter wereld. Een T. rexschedel is erg zwaar en wordt dan ook vaak niet tentoongesteld op het skelet, maar bij Naturalis wel. Het skelet geeft een hoop prijs over het leven van Trix. Zo zijn er vergroeiingen te zien die duiden op ziektes en andere beschadigingen vertellen dat Trix heeft gevochten. Goed opletten dus.

Fiets jij sneller dan T. rex? Na het indrukwekkende skelet van T. rex komen er vast allerlei vragen opborrelen. Wetenschappers geven antwoord op verschillende onderzoeksvragen, maar je kunt ook zelf aan de slag. Zo kom je erachter of jij een goede dinosnack zou zijn door met je hele familie op de weegschaal te staan. Of had T. rex misschien toch grotere trek? En wat als je achternagezeten zou worden door T. rex, fiets jij dan hard genoeg om niet te worden verslonden?

Graven in de dinotijd Ben jij niet bang om je handen vies te maken? Mooi. In weekenden en schoolvakanties graaf je zelf een fossiel op om vervolgens jouw vondst te vergelijken met schelpen, tanden, schedels en andere botten van vroeger en nu. Of bouw een dinowereld met speelgoeddino’s, planten, echte stenen en fossielen en verken het leven van T. rex.

Kijk mee in het Dinolab Het lievelingsmaaltje van T. rex was Triceratops. Het is dan ook niet gek dat er bij de opgraving van T. rex ook triceratopsen werden gevonden. In het Dinolab kijk je over de schouders van de preparateurs terwijl zij triceratopsfossielen schoonmaken. Vraag ze het hemd van het lijf!

Prijs

Regulier €13,50
Kinderen van 4 t/m 17 jaar €10,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP €9,-
Museumkaart Gratis

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 – 18:00 uur

Naturalis is gesloten op 27 april, 03 oktober en 25 december

Tickets

Kaarten voor deze tentoonstelling zijn alleen te koop via de website.

Datum

zaterdag 10 september 2016 t/m vrijdag 18 januari 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 13,50

Locatie

Naturalis Pesthuis Vondellaan 55 2332 AA, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 7519600

Organisatie