T.rex en het ontstaan van de aarde Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in Natura Docet Wonderryck Twente, Oyfo Techniekmuseum en Cosmos sterrenwacht leer je alles over de T.rex en het ontstaan van de aarde.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Was de T.rex een grote nijdige kip?
Zondag 12 november – Natura Docet Wonderryck Twente
Wat hebben dino’s en vogels met elkaar te maken? Was de Tyrannosaurus eigenlijk niet een soort grote nijdige kip? Waarom zijn de voorpoten van Trix (de T.rex van Naturalis) en die van haar soortgenoten zo klein?

Dr. Eric Mulder is paleontoloog en conservator van Natura Docet Wonderryck Twente en beantwoordt deze vragen. Ook illustreert hij zijn interactieve verhaal met een verse kip.

Verrassingscollege
Zondag 19 november – Oyfo Techniekmuseum
Het onderwerp van dit college is een verrassing.

Hoe is het leven op aarde ontstaan?
Zondag 26 november – Cosmos sterrenwacht
Het zonnestelsel met haar planeten is ongeveer 4,6 miljard jaar oud. Al kort daarna ontstond het eerste leven. Tijdens dit college legt chemicus Jan van Maarseveen uit hoe uit héle kleine bouwsteentjes (moleculen) het leven spontaan is ontstaan.

Door evolutie werd het leven steeds ingewikkelder. Je begint met kijken naar het leven van nu en draait dan de film van de evolutie terug.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 26 november 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 19 november 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 12 november 2017 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Natura Docet Wonderryck Twente Oldenzaalsestraat 39 7591 GL, Denekamp Nederland

Contact

0541 35 13 25