Superhelden van het dierenrijk Theatercollege

Voor families
In dit interactieve theatercollege voor jong en oud delen reptielen-experts Sterrin Smalbrugge en Romilly van den Bergh hun passie voor reptielen en inspireren zij een nieuwe generatie van natuurbeschermers.

Welkom in de avontuurlijke wereld van Sterrin Smalbrugge, met haar 25 jaar de jongste reptielen-expert van Nederland. Samen met haar goede vriend Romilly, die gespecialiseerd is in de omgang met giftige en gevaarlijke dieren, laat ze in ‘Superhelden van het dierenrijk’ zien hoe bijzonder reptielen en slangen zijn. Want wist je bijvoorbeeld dat sommige reptielen superheldenkrachten hebben? In de les ‘Reptile superhero’s’ onthullen Smalbrugge en Van den Bergh het geheim van het gilamonster, wat voor een levensreddend medicijn zorgt, en het mysterie van de kameleon -hoe maakt dit beest zich onzichtbaar? Leer van dichtbij waarom deze dieren onmisbaar zijn voor de natuur. Een belangrijke én spannende les voor jong en oud.

ATLAS Theater Emmen

Over de sprekers

Sterrin Smalbrugge is cum laude afgestudeerd als ecoloog en herpetoloog. Ze is een vrouw met een missie en reist de hele wereld over voor haar onderzoeken naar slangen en krokodillen. Al toen ze nog een klein meisje was, snapte ze niet dat mensen een hond, kat of konijn lief vinden en tegelijk bang zijn voor een slang. Reptielen zijn namelijk superhelden, vindt Smalbrugge. Dus heeft ze zich voorgenomen iedereen te laten zien hoe bijzonder en waardevol slangen, krokodillen, schildpadden en hagedissen eigenlijk zijn.

Tijdens de voorstelling wordt zij bijgestaan door reptielen-expert Romilly van den Bergh. Hij deelt zijn huis met slangen, krokodillen en hagedissen. Samen laten ze zien hoe je veilig kunt omgaan met dodelijke slangen als een Koningscobra, Zwarte Mamba of Inland Taipan. Zo kun je veilig van heel dichtbij zien hoe mooi reptielen zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur.

Doelgroep

Dit theatercollege is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.

Prijs

Regulier € 15,-
Abonnementhouders WILDLANDS
Alleen aan de Theaterkassa
€ 12,50

Tickets

Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via de website.
Let op: maximaal 2 tickets per bestelling.

Datum

zondag 19 januari 2020 van 13:00 tot 14:00
zondag 19 januari 2020 van 15:00 tot 16:00

Prijs

€ 15,00

Locatie

Raadhuisplein 100 7811 AP, Emmen Nederland

Contact

+31 (0)591 85 08 56

Organisatie