Summerschool Junior Advanced 2018 Vakantieprogramma voor jongeren

Voor jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens de Summerschool junior Advanced Edition kun je kennismaken met verschillende wetenschappelijke studies. Onder begeleiding van studenten ga je langs bij diverse programma's zoals filosofie, antropologie, scheikunde en nog veel meer.

Ben jij nieuwsgierig en ontdek je graag de wereld om je heen? Ga dan op onderzoek uit tijdens deze week vol wetenschap. Vier dagen lang ga je langs bij verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht en doe je zelf onderzoek.

Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Programma

Biomedische Wetenschappen
Je hoort er vaak over in het nieuws: er is een tekort aan donororganen. Hoe kun je dit probleem op een duurzame manier oplossen? En wat is er allemaal nodig om een kunstmatig orgaan te ontwerpen?

Biomimicry
Kijken naar de natuur om menselijke problemen op een duurzame manier op te lossen: dat is biomimicry. Denk aan stoelen en kleren gemaakt van schimmels, of gestroomlijnde hogesnelheidstreinen gebaseerd op de snavel van een ijsvogel. Kortom, de natuur heeft oneindig veel coole ideeën waar je veel van kunt leren.

Culturele Antropologie
Cultuur, natuur en duurzaamheid komen samen in dit programma. Welke rol spelen menselijke relaties en sociale problemen bij een natuurramp?

Copernicus Instituut
Nieuwkomer dit jaar is het Copernicus Instituut. Bij het Copernicus Instituut wordt onderzoek gedaan naar duurzame ontwikkeling. Waar het programma precies over gaat is nog niet bekend.

Filosofie
Bij dit programma word je uitgedaagd om te denken als een echte filosoof en ga je met moeilijke dilemma’s rondom duurzaamheid aan de slag. Hoe kun je door na te denken problemen oplossen?

Scheikunde
Er wordt heel veel plastic gebruikt in de huidige maatschappij. Probleem: de grondstof voor plastic raakt op. Bovendien is plastic heel slecht voor het milieu. Bij dit programma doe je onderzoek naar alternatieve grondstoffen, en waar die allemaal te vinden zijn. Maar ook wordt er ingegaan op het controleren van je experimenten; hoe weet je nou of de uitkomst van je experiment echt is, wat jij denkt dat het is?

Doelgroep

De Summerschool Junior Advanced is bedoeld voor leerlingen uit de eerste en tweede klas van de middelbare school. Voor basisschoolleerlingen is er een ander programma.

Bijzonderheden

  • Neem een pasfoto mee voor je collegekaart
  • Trek goede schoenen aan
  • Voor sommige programma’s is speciale kleding verplicht, de begeleiders geven tijdig aan op welke dagen dit is
  • Lunch wordt niet verzorgd, neem zelf brood en iets te drinken mee

Inschrijven

Voor dit vakantieprogramma is inschrijven verplicht via de website.

Datum

maandag 16 juli 2018 t/m donderdag 19 juli 2018

Prijs

€ 175,00

Locatie

Minnaertgebouw Leuvenlaan 4 3584 CE, Utrecht Nederland