Summerschool Junior 2017 Vakantieprogramma voor kinderen van groep 5 t/m 8

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens Summerschool Junior ga je als jonge onderzoeker op onderzoek uit op de Universiteit Utrecht. Ga langs bij de verschillende faculteiten en onderzoek zélf DNA, de grondlagen van onze aarde, de maag van een koe en nog veel meer.

Ontdek jij graag de wereld om je heen? Ga dan op onderzoek uit tijdens deze week vol wetenschap! Vier dagen lang ga je langs bij verschillende faculteiten en doe je zelf onderzoek.

Photo detail
Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Basisschool week 1, 10 t/m 13 juli Op maandagochtend zal de eerste week van Summerschool Junior feestelijk geopend worden door een speciale gast. In de rest van de week ga je het lab in om jouw eigen DNA te onderzoeken en een nachtje op kweek te zetten! Bij Geowetenschappen ga je onderzoeken hoe rivieren, heuvels en bergen ontstaan door in de grond te boren en in een ‘zandbak’ een eigen rivier na te maken. En hoe komt water eigenlijk zo schoon uit de kraan? Bij het programma van Freudenthal Instituut ontdek je waarom en hoe water gefilterd wordt.

Basisschool week 2, 17 t/m 20 juli Op maandagochtend zal Summerschool Junior feestelijk geopend worden door een speciale gast. In de rest van de week ga je langs bij Natuurkunde om zelf raketten de lucht in te brengen! Wanneer komt hij het meest ver? Bij Biologie duik je het lab in om erachter te komen door welke bacteriën mensen eigenlijk ziek worden, en hoe verspreidt de ziekte zich dan? Ook ga je naar de Botanische Tuinen om onderzoek te doen naar wel heel speciale plantjes!

Doelgroep

De Summerschool junior is bedoeld voor basisschoolleerlingen in groep 5 t/m 8. Voor scholieren uit het voortgezet onderwijs is er een ander programma.

Inschrijven

Voor dit vakantieprogramma is inschrijven verplicht via de website.

Datum

maandag 17 juli 2017 t/m donderdag 20 juli 2017 van 9:00 tot 16:30
maandag 10 juli 2017 t/m donderdag 13 juli 2017 van 9:00 tot 16:30

Prijs

€ 175,00

Locatie

Heidelberglaan 8 3584 CS , Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 253 35 50