Studium Generale Publiekscolleges Lezing en demonstratie

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Bezoek de aftrap van Studium Generale van de Open Universiteit en leer alles over drugsgebruik in steden, muziektherapie en eenzaamheid.

Rector magnificus Theo Bastiaens verzorgt de inleiding van de mini-colleges over actuele thema’s. In de pauzes tussen de colleges ervaar je de wetenschap. Zo kunnen kinderen met angst het online platform ‘leer te durven’ bezoeken en kun je beleven hoe augmented reality wordt ingezet bij het leren.

Programma

Het programma biedt drie mini-colleges, gegeven door hoogleraren van de Open Universiteit

Is het gebruik van drugs verbonden met de geschiedenis van steden? Prof. dr. Gemma Blok, hoogleraar Moderne geschiedenis
Helpt muziektherapie? Prof. dr. Susan van Hooren, bijzonder hoogleraar Vaktherapie
Eenzaamheid, wat is er aan te doen (en wat niet)? Prof. dr. Arjan Bos, hoogleraar Klinische psychologie
Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 15:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Schunck Glaspaleis Heerlen Bongerd 18 6411JM, Heerlen Nederland

Contact