Studio Erasmus april Minicolleges, interviews en muziek

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze maandelijkse talkshow komen diverse onderwerpen aan bod in minicolleges en interviews. Deze keer over onder andere Wikipedia, Kiembaantechnologie en het Midden-Oosten.

Mogen we sleutelen aan onze kinderen? – Medisch psycholoog Sam Riedijk en ethicus Boy Vijlbrief over hoe Nederland denkt over het behandelen van genetische “foutjes”. Zijn in de toekomst alle erfelijke ziektes de wereld uit?

Hoe behoudt Wikipedia haar open karakter?– Socioloog Emiel Rijshouwer dook voor zijn onderzoek in de wereld achter de grootste gratis encyclopedie ter wereld. Wikipedia wordt geroemd om haar revolutionaire, innovatieve en democratische organisatievorm en gezien als het voorbeeld dat zelforganisatie mogelijk is. Maar de praktijk is ook hier weerbarstig.

Geopolitiek en het Midden-Oosten Ward Vloeberghs over onrust in de regio, de oorlog in Jemen, de rol van Iran en Saudi-Arabië en verschuivende machtsverhoudingen op het wereldtoneel.

(Voor wie) Is Rotterdam een slimme stad? – Minicollege van Jiska Engelbert over de behoefte een smart city te willen zijn. Maar wie heeft er nou precies voordeel van al die technologie, big data en artificiële intelligentie?

Tickets

Reserveren voor deze avond wordt aanbevolen via de website

Datum

dinsdag 30 april 2019 van 18:30 tot 19:45

Prijs

Gratis

Locatie

Theater Rotterdam, foyer Schouwburgplein 25 3012CL, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 408 11 44