Stranding en Wrakvorming Lezing door Arent Vos

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe verliep de stranding van de Batavia en wat heeft men geprobeerd om het schip te redden? Deze en andere vragen beantwoordt maritiem historicus en onderwaterarcheoloog Arent Vos in deze lezing over het VOC-schip.

“Droeviege daghaenteijckeningh int verliesen van ons schip Batavia, verseijlt zijnde op die Abrolhos oft Clippen van Fredrick Houtman, gelegen op de hoochte van 28 1/3 graden, 9 mijlen van Zuijdtlandt.” Dit zijn de eerste regels van het originele, handgeschreven verslag uit 1629 over de ondergang van het VOC-retourschip Batavia voor de westkust van Australië. Arent Vos geeft een lezing aan de hand van het rapport van de verantwoordelijke officier. Hij rapporteerde aan het VOC-bestuur over de stranding en alles wat daarop volgde.

via Stichting Erfgoedpark Batavialand

Toegankelijkheid

De colleges worden gegeven op de bovenverdieping van de werf van Batavialand, te bereiken via twee trappen. In het gebouw is geen lift aanwezig.

Prijs

Deze lezing is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor Batavialand

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 27 oktober 2019 van 14:00 tot 16:00
zondag 6 oktober 2019 van 14:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Batavialand Oostvaardersdijk 113 8242 PA, Lelystad Nederland

Contact

+31 (0)32 02 2 59 00

Organisatie