Sterrenkunde Winterkamp 2018 Winterkamp voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.

Voor jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe ziet de sterrenhemel er in de winter uit en waarom is deze eigenlijk zo anders dan de zomer? Hoe wordt een ster geboren? En welke hemelse objecten kan je goed zien met een verrekijker?

Op het Sterrenkunde Winterkamp krijg je antwoord op deze vragen, zonder dat je eindeloze berekeningen hoeft te doen en of naar saaie professoren hoeft te luisteren. Sterrenkunde gaat over ruimtereizen, de geschiedenis van het zonnestelsel en telescopen. Maar het gaat ook over spectaculaire extremen, zoals pluizige gasnevels en ontploffende sterren.

Het sterrenkundekamp van de JWG is verder een gezellige vakantie met dertig andere jongeren, met warme chocolademelk, een kampvuur, leuke praatjes en natuurlijk volop vrije tijd om nieuwe vrienden te maken, binnen gezellig een spelletje te doen of de leiding te bestoken met meer sterrenkundige vragen.

Heb je een eigen telescoop? Neem deze dan gerust mee. Er zijn op het winterkamp genoeg mensen die weten hoe ze het beste uit een telescoop kunnen halen en kunnen dit met jou delen.

Kortom: of je nou de hele nacht vallende sterren wilt tellen of liever bij het kampvuur zit, je hebt op een JWG-kamp ongetwijfeld een leuke kerstvakantie.

Doelgroep

Dit winterkamp is geschikt voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.

Prijs

Regulier
Inclusief lidmaatschap JWG
€ 99,-
Leden van Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde € 80,-

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website.

Datum

donderdag 27 december 2018 t/m zondag 30 december 2018

Prijs

€ 99,00

Locatie

De Roerdomp Ontginningsweg 10 5091KN, Westelbeers Nederland

Contact

+31 (0)6 27 16 09 48