Sterk Water Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
In deze tentoonstelling kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden vertellen over het fort. Rond het fort kun je de bijzondere omgeving en de historische gebouwen ontdekken.

De tentoonstelling Sterk Water! vertelt het verhaal van de verdediging van Nederland met de hulp van water.

Prins Maurits vertelt je over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, een boerin neemt je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en een soldaat toont de zwakke plekken van de linie in 1794. Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.

In het museum vind je 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als deze onder water wordt gezet, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt. En mocht je er nog geen genoeg van hebben dan kun je binnenin het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Tijdens je zwerftocht over het fort kun je genieten van de bijzondere omgeving. En in de historische gebouwen die je tegenkomt, komen allerlei onderwerpen aan bod. Je ontmoet de Romeinen die hier 2000 jaar geleden al een fort stichteten, het castellum Fectio. Je maakt kennis met de natuur op het fort en je ziet hoe Fort bij Vechter eruit zag toen het net was gebouwd. Architect Penne Hangelbroek heeft in een strook van 80 meter breed de situatie van circa 1880 gereconstrueerd. Hier toont het fort zijn werkelijke karakter: een stoere en ingenieuze vechtmachine.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10:00- 17:00
Maandag Gesloten

Gesloten op Koningsdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Het museum is in schoolvakanties ook geopend op maandag.

Prijs

Regulier € 9,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 6,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
CJP € 6,-
U-pas € 6,-
Museumkaart Gratis

Datum

vanaf vrijdag 15 april 2016 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 9,00

Locatie

Waterliniemuseum Fort bij Vechten Marsdijk 2 3981HE, Bunnik Nederland

Contact

+31 (0)3 06 56 52 85