Stap in de wereld van Chemelot Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wist je dat je iedere dag wel iets gebruikt dat zijn oorsprong op Chemelot heeft? De bubbels in je frisdrank, de kunstmest die nodig is om graan beter te laten groeien, of de materialen in de bumper van je auto bijvoorbeeld.

Hoe maak je al die chemicaliën en materialen eigenlijk? Op de open dag van Chemelot heb je de kans om alles te leren over de chemie achter het dagelijks leven. Hoe komen de producten die de bedrijven op Chemelot maken terecht in je auto of je keuken?

In de laboratoria van Maastricht University kan je verschillende proefjes doen. Ontdek de rol van geur in je dagelijks leven tijdens de masterclass De Wereld van Geuren van Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer. Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent geeft een masterclass over de rol van scheikunde binnen de wereld van chemie.

Wil je een indruk krijgen van het terrein? Stap dan in de bus en neem deel aan de site-tour. Onderweg rijd je langs de fabrieken en stop je bij het oefenterrein van onze bedrijfsbrandweer voor een demonstratie. Je kan ook de speciale kids-bus nemen. In deze bus wordt het Chemelot-verhaal op een toegankelijke manier verteld voor de jongere bezoekers.

Chemelot

Bovenstaande is nog maar een greep uit het totale programma tijdens deze dag. Zo zijn er nog meer masterclasses, hoor je wat er gedaan wordt op het gebied van duurzaamheid en kun je verschillende rondleidingen volgen.

Op het terrein zijn onder andere de volgende projecten te bekijken:

Doelgroep

De minimumleeftijd voor deelname aan de open dag is 10 jaar.

Aanmelden

Voor deelname aan de open dag is aanmelden verplicht en kan via de website .
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Dag van de Chemie

De VNCI organiseert op 6 oktober 2018 in samenwerking met het Weekend van de Wetenschap en C3 de Dag van de Chemie. Tijdens de Dag van de Chemie ontdek je hoe veilig, innovatief en duurzaam de chemische industrie werkt. Kijk zelf hoe chemische fabrieken functioneren en kom op plekken waar je normaal nooit komt. Zo ervaar je hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu.

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Chemelot Urmonderbaan 22 6167 RD, Geleen Nederland

Contact

Organisatie