Stamcellen: fundamentele bouwstenen Lezing door prof. dr. Hans Clevers

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Met behulp van stamceltechnologie is het mogelijk om menselijke organen kweken in dieren. Prof. dr. Hans Clevers legt in deze lezing uit hoe het werkt en wat de veelbelovende toepassingen van deze techniek zijn.

Moleculair geneticus prof. dr. Hans Clevers deed baanbrekend onderzoek naar het ontstaan van darmkanker en aan darmstamcellen en kreeg talrijke prijzen voor zijn wetenschappelijke werk. Orgaankweek zou een alternatief kunnen zijn voor xeno-transplantatie (het implanteren van organen van derden). Naast onderzoek naar de fundamentele aspecten van genen of celtypen, lijken organoïden (mini-orgaantjes) een grote belofte in zich te hebben voor het testen van medische toepassingen.

Stamcellen

Lees meer over de vele mogelijke – en soms omstreden – toepassingen die stamcellen de medische wetenschap kunnen gaan bieden in het thema ‘Stamcellen’ op NEMO Kennislink.

Prijs

Regulier € 12,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,-
Leden VPRO € 10,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website

Paradisolezingen 2019

In de Paradisolezingen 2019 gaan acht topwetenschappers in op het creëren van een nieuwe natuur, met alle medische en ethische gevolgen van dien.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Datum

zondag 16 juni 2019 van 10:00 tot 12:00

Prijs

€ 12,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie