Sporen in het landschap Educatief programma voor het voortgezet onderwijs

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Educatief programma voor de onderbouw HAVO en VWO en de bovenbouw VMBO, waarin leerlingen inzicht krijgen in het ontstaan en veranderen van landschappen en de bijbehorende levende- en niet levende natuur.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs Bekijk de overzichtspagina van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

In deze museumles staan landschap en biodiversiteit centraal. Biodiversiteit, in de zin van rijkdom aan planten en dieren, en veranderingen in het landschap worden naast elkaar gelegd aan de hand van onze eigen collectiestukken, schema’s en een aantrekkelijk vormgegeven opdrachtenblad.

Zo gaan leerlingen aan de slag met een tijdlijn en fossielen van Nederlandse bodem, komen ze erachter hoe de kiezen van bepaalde mammoeten uitstekend pasten bij het leven op bijvoorbeeld een steppe, leggen ze verschillende vogelpoten naast elkaar en ervaren ze hoe aanpassingen aan veranderende leefomgevingen plaatsvinden op het niveau van soort of orde. Ook komen ze rudimentaire botten van walvissen en dolfijnen tegen en onderzoeken ze hoe plantenresten bewaard blijven in de bodem, soms wel miljoenen jaren lang!

Al met al een les met meerdere raakvlakken waarbij aandacht is voor biologie en aardrijkskunde.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Leerdoelen

Deze les sluit aan bij kerndoelen 4, 24, 25, 27, 29, 30, 31, 38, en 40 behorend bij het Besluit kerndoelen onderbouw VO, opgesteld door het ministerie van OC&W.

Prijs

Regulier €4,-
Begeleiders Gratis

Inschrijven

Deze museumles is geschikt voor maximaal 25 leerlingen van de bovenbouw VMBO en klas 2, 3 en 4 van de HAVO en het VWO. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

maandag 21 maart 2016 t/m woensdag 31 oktober 2018 van 12:00 tot 18:00

Prijs

€ 4,00

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22