Speuren naar buitenaards leven Lezing

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Govert Schilling beschrijft de boeiende speurtocht naar buitenaards leven, van sciencefictionachtige ideeën over Marsmannetjes tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten over bewoonbare exoplaneten. Na afloop kun je de sterrenhemel bekijken.

Het is een vraag die de mensheid al eeuwen lang bezighoudt: zijn wij alleen in het heelal? Wetenschapsjournalist Govert Schilling gaat tijdens zijn lezing in op verschillende vragen. Is de aarde de enige leefbare planeet in het zonnestelsel? Waar en hoe ontstonden de allereerste bouwstenen voor het leven? Hoe ontdekken astronomen planeten bij andere sterren? Hoe komen ze erachter of daar ook iets leeft? En als er intelligente beschavingen voorkomen in het heelal, is daar dan ooit mee te communiceren?

De lezing zal anderhalf uur duren. Na afloop kun je, als het helder is, de sterrenhemel bekijken door een aantal grote telescopen.

Over de spreker

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en publiceerde vele tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Regelmatig is hij op televisie te zien in onder andere de Wereld Draait Door en RTL Late Night.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

zaterdag 17 februari 2018 vanaf 20:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Kulturhus Denekamp Oranjestraat 21 7591GA, Denekamp Nederland

Contact

+31 (0)54122 97 00