Sounds of Interstellar Space Concert en lezing door dr. Hans Huybrighs

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Beleef een samensmelting van muziek en wetenschap. Drie muzikanten lieten zich inspireren door het heelal en creëerden een 'oerknal' aan geluiden. Zij combineren dit concert met een lezing door wetenschapper dr. Hans Huybrighs.

‘Sounds of Interstellar Space’ is een beleving. Dompel je onder in de mysterieuze wereld van het universum, waarbij muziek en wetenschap samensmelten. Het titelstuk van dit programma is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus.

De voorstelling begint dichtbij onszelf, op aarde. Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki zoomen in op de plek waar de aarde zich op dat moment bevindt en nemen je mee op reis tot ver buiten de rand van het zonnestelsel. Dr. Hans Huybrighs vertelt ondertussen over de sterren, planeten en de fenomenen achter de composities.

Over TRIFID

TRIFID ontstond in 2016 toen drie muzikanten de drang voelden om de klanken van vibrafoon, accordeon en contrabas met elkaar te confronteren. De ‘oerknal’ die toen tot stand werd gebracht, leverde een dusdanig spannend en intensief energieveld op, dat de muzikanten besloten met elkaar door te gaan.

TRIFID is vernoemd naar een gebied in de Melkweg, de zogenaamde Trifid-nevel, een jong energieveld dat continu in beweging is. Vanuit de Aarde gezien is de Trifid-nevel een kleurrijk en helder fenomeen. De muziek van TRIFID is minstens zo kleurrijk als de nevel waarnaar de groep is vernoemd en laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Zwevend tussen minimalisme, improvisatie, jazz en tango scheppen zij een intiem, sereen energieveld vol lyriek en mysterie.

Over de spreker

Dr. Hans Huybrighs werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Hij is oorspronkelijk afkomstig uit België, heeft gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd aan het Swedish Institute for Space Physics en het Max Planck Institute for Solar System Research. Huybrighs bestudeert de atmosferen van de manen van Jupiter en draagt bij aan de voorbereidingen van een nieuwe Europese ruimtemissie naar Jupiter. Sommigen van deze Jupiter manen zouden leven bevatten in ondergrondse oceanen. Een van de dingen die hij bestudeert is hoe we te weten kunnen komen wat er in de oceaan van zo’n maan bevindt door water op te vangen dat naar buiten lekt via gigantische geisers.

Prijs

Regulier voorverkoop € 19,54
Regulier aan de kassa € 20,-

Tickets

Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via de website.

Datum

zaterdag 11 januari 2020 van 20:00 tot 23:00

Prijs

€ 20,00

Locatie

Streekbospaviljoen, 1e verdieping Veilingweg 21B 1611 BN, Bovenkarspel Nederland

Contact

+31 (0)6 48 85 04 45