Snorkelende planten Voorstelling en demonstratie

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Planten hebben net als mensen zuurstof nodig om te leven, en zullen onderwater uiteindelijk stikken. Sommige planten hebben een oplossing bedacht om toch onder water te kunnen overleven. Onderzoek deze plantjes zelf en ontdek hoe dat zit.

De meeste landplanten, waaronder bijna al onze voedselgewassen, zijn zeer gevoelig voor overstromingen. Moerasplanten hebben hier iets op gevonden en kunnen prima overweg met langdurige overstroming. Hoe doen ze dit? Hoe weet een plant eigenlijk dat hij onder water staat en hoe zet hij die observatie om in deze signalen zodat dat hij niet stikt?

In een voorstelling en demonstratie krijg je daar antwoord op. Daarnaast kun je zelf in de plant kijken en zien hoe hij het doet. Hierna kijk je gegarandeerd voor altijd met veel respect naar de overstroomde plantenwereld om je heen.

Liesje Mommer

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw Budapestlaan 4a-b 3584 CD, Utrecht Nederland

Contact