Smart Cities of Domme Steden Debat

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens dit debat in Amsterdam praat je over slimme steden. In Smart Cities is alles verbonden met data. Maar hoe zit het met privacy?

In Toronto lijkt een proeftuin voor de stedelijke ontwikkeling van smart cities te komen. Sidewalk Labs, onderdeel van Google’s moederbedrijf Alphabet, gaat het waterfront van de stad herontwikkelen. Hier worden data gebruikt om slimmer, duurzamer te ontwerpen, om beter met afval om te gaan of om ons energiegebruik te beperken. Maar met Google aan het roer, zijn data ook het kapitaal van deze stadswijk: en waartoe leidt dat nog meer? Hoog tijd om hierover het gesprek aan te gaan met architecten.

via Arcam

Privacy onderwerpen maken het gesprek nog moeilijker en doen ons soms verlangen naar de ‘domme stad’. Maar de fysieke ruimte en de digitale wereld worden hoe dan ook steeds meer met elkaar verbonden.

Kunnen we groeien, verdichten en stevig verduurzamen zonder slimme systemen? Is technologie inderdaad het antwoord op onze vragen? Wat is er eigenlijk mis met ‘domme steden’? Wat levert het ons op als we ons richten op digitale technologieën, het analyseren van grote hoeveelheden data en de stad vol hangen met slimme systemen en IoT (Internet of Things) sensoren? En welke andere middelen hebben we? Kortom, heel veel vragen waarop slimme technologie misschien het juiste antwoord is. En misschien ook niet.

Over de sprekers

Do Janne Vermeulen – Team V – Medeoprichter en architect
Do Janne is de tweede Architect in Residence. Ze geeft een korte pitch over de rol van big data in haar vakgebied.

Marleen Stikker – Waag – Oprichter
Marleen Stikker begeleidt de digitalisering van de samenleving met onderzoek en allerlei initiatieven vanuit Waag. Deze avond deelt zij haar opvattingen over de ontwikkelingen rondom Big Data. Ook biedt zij perspectief op de rol van de architect binnen smart cities.

Ger Baron – Gemeente Amsterdam – Chief Technology Officer (CTO)
Ger Baron, de eerste CTO van Amsterdam, brengt ons up to speed over technologische innovatie en de digitale transformatie van Amsterdam.

Emil Zelic – Waterfront Toronto – Executive Director Project Management Office & IT
Als IT-professional vertelt Emil Zelic, die overkomt vanuit Toronto, waar toepassing en verstoring van slimme technologieën en ontwerppraktijken elkaar ontmoeten. Hij reflecteert op de voortgang en filosofeert over de toepassing van Smart City in Amsterdam.

Voertaal

De voertaal van dit debat is Engels

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

dinsdag 21 mei 2019 van 18:00 tot 20:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

OBA Oosterdok Oosterdokskade 143 1011DL, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 62 048 78

Organisatie