Slecht nieuws voor luistervinken Paradisolezingen 2018

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing vertelt prof. dr. Ronald Hanson, hoogleraar quantumfysica aan de TU Delft, alles over het onkraakbare quantuminternet van de toekomst.

Het toekomstige quantuminternet werkt op basis van verstrengeling, een wonderlijke en specifieke eigenschap van de quantumwereld die er voor zorgt dat deeltjes hun eigenschappen op zo’n manier gaan delen dat je het ene deeltje nog onmogelijk los van het andere kunt zien.

Paradisolezingen

Dit is de eerste Paradisolezing in de serie De nieuwe mens. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Verstrengeling?

Je kunt je een goede voorstelling van verstrengeling maken aan de hand van een analogie met twee personen. Barry van der Meer schreef eerder voor NEMO Kennislink een artikel over de werking van quantumteleportatie en het quantuminternet.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 11 februari 2018 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)34 476 91 39

Organisatie