Sinaasappelsmaak uit een flesje Kijken bij Chemelot en Isobionics

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Isobionics is de grootste producent ter wereld van 'Valencene', een natuurlijke sinaasappelsmaakstof op basis van fermentatie. Ben jij benieuwd hoe zij een sinaasappelsmaak maken die in allerlei producten terug te vinden is? Ga dan naar de proeftuin

De techniek voor het fermenteren van natuurlijke smaakstoffen was geen eenvoudig proces, niemand had dit eerder in de praktijk geprobeerd. Het lijkt simpel, je mengt suiker, water, een micro-organisme en enkele cellen van een sinaasappelplant in een reactor en uiteindelijk komt er een vloeistof uit. Net als met bier, ook geproduceerd door fermentatie, zijn er echter duizenden verschillende smaken mogelijk. Er is lang geëxperimenteerd voordat de perfecte smaak en de constante kwaliteit was gevonden.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Chemelot Urmonderbaan 22 6167 RD, Geleen Nederland

Organisatie