Simple Walker Robot Workshop voor kinderen van 10 t/m 14 jaar

Voor kinderen en jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De Simple Walker is een robotje dat je zelf in elkaar kunt zetten en programmeren. Tijdens deze workshop kunnen kinderen van 10 t/m 14 jaar zelf aan de slag met één van deze robotjes.

De Simple Walker II is een robot die speciaal is ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs. Met deze robot kunnen kinderen zelf leren robots bouwen en programmeren.

Om het bouwen van robots zo simpel en intuïtief mogelijk maken heeft ZB45 Makerspace zelf elektronica ontwikkeld waarmee het makkelijker is om een werkende robot te bouwen. Je kunt de robot geavanceerder maken door er sensoren in te prikken. In het filmpje op de website zie je bijvoorbeeld hoe de Simple Walker een obstakel probeert te vermijden met een afstandssensor.

Bij de Simple Walker II krijg je een lespakket waardoor je geheel zelfstandig aan de slag kunt. Het pakket bevat instructies voor het bouwen van de robot en oefeningen waarmee je de robot leert programmeren.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zaterdag 7 oktober 2017 van 13:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

ZB45 Makerspace Amsterdam Zeeburgerpad 45 1019 AA, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 262 03 17

Organisatie