Shoppen in Virtual Reality (UvA) Demonstratie, experiment

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze kennismaking loop je met een VR-bril door een virtuele supermarkt. Nadat je daar hebt rondgekeken en van alles hebt gezien, zullen de onderzoekers je een paar vragen stellen.

In een supermarkt kun je van alles kiezen om te eten en te drinken. Je kunt voor iets gezonds of duurzaams kiezen, of juist niet. We leren steeds meer over ons gedrag en over waarom we bepaalde keuzes maken. Dat helpt om mensen te leren gezondere keuzes te maken, voor onszelf, maar ook voor de wereld. Met behulp van Virtual Reality (brillen) kunnen we hier nu nog beter onderzoek naar doen.

Communicatiewetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam bouwen daarom samen met collega’s van Tilburg University VR omgevingen na om ons gedrag te onderzoeken. Met een virtuele supermarkt leren ze meer over hoe mensen shoppen. Wil jij ook ervaren hoe het is om in VR je boodschappen te doen? Ga dan langs op Amsterdam Science Park tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

FNWI Amsterdam Science Park Science Park 904 1098XH, Amsterdam Nederland

Contact