She's Mad As Hell Hedy d’Ancona & Sylvana Simons

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Aan de vooravond van 100 jaar vrouwenkiesrecht duikt Sign of the Times met onder andere Hedy d’Ancona en Sylvana Simons in het eeuwenoude taboe op vrouwelijke woede. Via theater en gesprek onderzoek je de huidige tijdsgeest.

In 2018 lijkt de woedende vrouw haar plaats op te eisen in het publieke debat. Van de woede-uitbarsting van Serena Williams tot de wereldwijde aanklacht tegen seksueel overschrijdend gedrag onder de hashtag #metoo. De vrouw spreekt zich uit, en beslist niet alleen zoetgevooisd. Maar hoe meer vrouwen hun razernij tonen, hoe heftiger de reacties. Waarom roept de woedende vrouw meer verontwaardiging op dan de woedende man? Laten vrouwen zich nog temmen of omarmen vrouwen wereldwijd het recht om kwaad te zijn? En wat betekent dat voor onze wereld?

Van Euripides’ Medea via Shakespeare’s De getemde feeks tot Nora van Ibsen. Het wemelt in de theater- en literatuurgeschiedenis van de boze vrouwen die worden weggezet als gek, hysterisch of labiel. Waar komt dit beeld vandaan? Hoe worden woedende vrouwen vandaag de dag gezien?

Prijs

Regulier € 20,-
CJP € 15,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

maandag 17 december 2018 vanaf 20:30

Prijs

€ 20,00

Locatie

Internationaal Theater Amsterdam Leidseplein 26 1017PT, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 553 51 00

Organisatie