Secretopia: Crying Out Loud! Wetenschap over en kunst met tranen

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Drie kunstenaars en een academicus zien wat het biologisch voordeel is van huilen, waarom tranen mooi zijn en hoe ze effect kunnen hebben op de wereld om ons heen.

Tranen zijn een omstreden lichaamsfenomeen. Normaal gesproken worden ze gezien als nutteloos en als een teken van zwakte, veelal afgekeurd bij mannen en juist geassocieerd met vrouwen. Toch zit er verborgen schoonheid in deze zilte vloeistof. Op Secretopia: Crying Out Loud! laten kunstenaar Karolina Ferenc, fotograaf Maurice Mikkers, designer Yi-Fei Chen en dr. Ad Vingerhoets zien wat het biologisch voordeel is van huilen, waarom tranen mooi zijn en hoe ze effect kunnen hebben op de wereld om ons heen.

Photo detail
Tear Gun van Yi-Fei Chen door Ronald Smits /Design Academy Eindhoven via Mediamatic

Programma

Dr. Ad Vingerhoets deelt zijn bevindingen van zijn medisch/psychologisch onderzoek naar de redenen voor huilen in verband met stress, emoties, nostalgie, lijden en levenskwaliteit.

In haar werk Emotional Creatures geeft kunstenaar Karolina Ferenc mensentranen een nieuwe functionele betekenis door ze te laten opdrinken door insecten.

In Imaginarium of Tears legt Maurice Mikkers de eigenzinnige verhalen van tranen vast door ze onder een microscoop te fotograferen.

Yi-Fei Chen bewapent zichzelf tegen mondsnoerende kritiek met een geweer waarmee ze haar bevroren tranen kan schieten.

Pre-event Crying out Loud!

Voorafgaand aan deze Secretopia vindt om 19:00 uur het pre-event Crying Out Loud! plaats, waar bezoekers hun eigen tranen kunnen doneren voor het werk van Karolina Ferenc en Maurice Mikkers. Wil je je tranen doneren? Meld je aan via e-mail.

Prijs

Regulier € 10,-
Voorverkoop € 7,50
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Datum

woensdag 11 oktober 2017 van 20:00 tot 22:30

Prijs

€ 10,00

Locatie

Mediamatic Biotoop Dijksgracht 6 1019BS, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 638 99 01

Organisatie