Science Festival Techniekfestival van de TU Eindhoven

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Beleef het Science Festival op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven tijdens het Weekend van de Wetenschap. Het leukste gratis uitje in de Brainport regio! Laat je inspireren door de wereld van technologie en wetenschap.

Het programma biedt vele activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er presentaties over vooraanstaande onderzoeken van de Technische Universiteit Eindhoven zoals zichzelf herstellende hartkleppen, auto’s die rijden op ijzerpoeder, empathisch wonen en de wondere wereld van nano-magnetisme. Kom luisteren naar de wetenschappers en raak met hen in gesprek.

Centraal in het programma staat de Science Show met proeven en demo’s van de studententeams en de faculteit Technische Natuurkunde.

De faculteit Industrial Design opent haar deuren en laat het publiek kennis maken met de IoT Sandbox, Heartbloom en het Wearable Senses Lab. Maak een proefritje in de Carsimulator en bezoek het Rapid prototyping lab.

Auto’s en bussen die rijden op mierenzuur of zonne-energie, een binnenhuis-drone en voetballende robots. Dit is allemaal mogelijk dankzij de studententeams van de Technische Universiteit Eindhoven. Er zijn diverse proefopstellingen en experimenten die bezoekers zelf kunnen ervaren maar ook zelf mogen uitvoeren. Maak een Celfie van je eigen cellen en heb Pret met je skelet.

De jonge bezoekers kunnen weer terecht in het Toverlab voor het maken van hun eigen shampoo en tandpasta.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 8 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

MetaForum Postbus 513 5600 MB, Eindhoven Nederland