Science Encounters Art Tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tien kunstwerken geïnspireerd op tien ontmoetingen tussen kunstenaars en wetenschap. Dat is 'Science Encounters Art'. De kunstwerken staan verspreid over Texel. Op 1 juni 2018 gaat het project van start op het eiland.

S.E.A. biedt bezoekers een buitengewoon en origineel verhaal over Texel en de zee. Alle kunstwerken worden ondersteund met een verhaal over de ontmoeting tussen kunstenaar en wetenschapper. Het project werd opgezet met de vraag ‘Waar kun je de kracht en weidsheid van de zee beter ervaren dan op een eiland?’. Ruim zeventig procent van de aarde bestaat uit zee, dat is voor zowel kunstenaars als wetenschappers een onuitputtelijke bron van inspiratie.

S.E.A. brengt een ode aan de zee door wetenschappers en kunstenaars te koppelen. Zeeonderzoek draagt bij aan de kennis over hoe de mens op een duurzame manier met de planeet om kan gaan. S.E.A. beoogt om met de gerealiseerde kunstwerken creatieve en inspirerende ervaringen aan het publiek te bieden. Daarnaast wil S.E.A. nieuwsgierigheid opwekken naar onderzoek over zee en hoe dit wordt vertaald in kunst. S.E.A. doet dit door kunstenaars uit verschillende disciplines aan wetenschappers van het NIOZ te koppelen. Dit leidt uiteindelijk tot tien kunstwerken, die gedurende de maanden juni, juli en augustus 2019 worden getoond op verrassende plekken op het eiland.

Datum

vrijdag 1 juni 2018 t/m zaterdag 31 augustus 2019

Prijs

Onbekend

Locatie

Landsdiep 4 1797 SZ, 't Horntje (Texel) Nederland

Contact

Organisatie