Schoonheid van de moeilijkheid Lezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Waarmee worstelden de grote wiskundigen van de geschiedenis? Hoe werkten denkers samen, en bouwden zij voort op het werk van hun voorgangers? Een avond over de schoonheid en moeilijkheid van wiskunde.

Voor mensen die ooit een angst voor wiskunde hebben ontwikkeld: geen paniek! Gerardo Soto y Koelemeijer en wiskundige Han Peters erkennen deze problemen, en bieden perspectieven en advies om ze te overwinnen. Het blijkt dat grote wiskundigen ook moeite hadden om bepaalde concepten echt goed te begrijpen. Terence Tao, die wel de Mozart of Math wordt genoemd, zegt dat hard werken belangrijker is dan talent. Deze avond zie je aan de hand van zijn levensverhaal levensverhaal hoe wiskundigen het menselijk denken blijvend veranderen.

Over de sprekers

Gerardo Soto y Koelemeijer studeerde literatuurwetenschap en promoveerde in de wiskunde. Hij is postdoc onderzoeker bij het ICLON Leiden. In 2015 verscheen zijn boek Wiskundigen mogen niet huilen bij AUP. Hij schreef twee romans, Armelia (2006) en De gestolen kinderen (2013). Momenteel is hij docent wiskunde op een middelbare school.

Han Peters is docent en onderzoeker aan het Korteweg de Vries Instituut voor Wiskunde van de UvA. Zijn onderzoek richt zich op het langetermijngedrag van dynamische systemen, met name in meerdere complexe variabelen. In 2015 werd hij verkozen tot docent van het jaar.

Diederik Burgersdijk (moderator) is classicus, schrijver, docent literatuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en had een 6 voor wiskunde A op zijn eindexamen.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website .

Datum

donderdag 13 december 2018 van 20:00 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Spui 25-27 1012 WX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 525 81 42

Organisatie