(Schone) energie voor iedereen! Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
DIFFER onderzoekt de toekomst van de energie. Kom op bezoek en bekijk grote experimenten, doe proefjes tijdens een puzzeltocht, bekijk workshops, laboratoria, mini-masterclasses en praat met wetenschappers. En Helga van Leur beantwoordt al je vragen!

Belangstellenden, studenten, onderzoekers, families, kinderen, wetenschappers, kortom iedereen kan gratis binnenlopen bij het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER) in Eindhoven. Ze bieden een gevarieerd en energiek programma dat leuk, leerzaam én verrassend is voor groot en klein, jong en oud.

De zon nabouwen

Bij DIFFER werken ze ook mee aan het nabouwen van de zon op aarde. De zon? Jazeker. In Zuid-Frankrijk bouwen de VS, Rusland, China, India, Zuid-Korea, Japan en de Europese Unie aan een machine waarin we de zon nabootsen. Maar dan tien keer warmer! Hoe dat kan? Kom naar de open dag en ze leggen je het uit.

Programma

Een dag vol activiteiten voor kinderen en volwassenen rondom wetenschappelijk onderzoek naar de toekomst van de energie. Volg de workshop ‘speciaal voor meisjes’ of computerprogrammeren voor kids. Bekijk onderzoeksopstellingen van vijftien meter lang, doe experimenten, praat met wetenschappers, bekijk de wetenschapsshow met live experimenten, en bewonder hoe ze in de fijnmechanische werkplaats ronde vierkantjes maken. Neem al je zintuigen mee, zodat je volop kunt kijken en luisteren en aan bijna alles kunt voelen. Tijdens een openbare vraag- en antwoorduurtje kun je elke vraag stellen over energie en klimaat aan Helga van Leur, ex-weervrouw van RTL4. Ze geeft zelf antwoord of laat dat doen door twee slimme onderzoekers.

Locatie

Het super nieuwe en duurzame laboratoriumgebouw van DIFFER staat op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, helemaal aan de oostelijke kant. De campus bevindt zich in het centrum van de stad naast het station. Kom bij voorkeur met openbaar vervoer of met de fiets, want het wordt lekker druk. De marathon van Eindhoven speelt zich af en de Technische Universiteit zelf is ook geopend en organiseert een groot Science Festival. De campus is per auto bereikbaar via de ingang aan de Insulindelaan.

Meer onderzoek bij DIFFER

Redacteur Esther Thole van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij DIFFER en schreef dit artikel over energiebronnen.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 8 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Campus Technische Universiteit Eindhoven De Zaale 20 5612 AJ, Eindhoven Nederland

Contact

+31 (0)40 333 49 99