(Schone) energie voor iedereen! Open dag

Voor iedereen
DIFFER opent haar deuren voor een dag over de energie van de toekomst. Doe o.a. proefjes tijdens een puzzeltocht, bezoek workshops en laboratoria, luister naar mini-masterclasses, doe experimenten en vraag onderzoekers de oren van het hoofd.

Belangstellenden, studenten, onderzoekers, families, kinderen, wetenschappers, kortom iedereen die wil kan binnen lopen bij het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER) in Eindhoven. Ze bieden een gevarieerd en energiek programma dat leuk, leerzaam én verrassend is voor groot en klein, jong en oud.

Een dag vol activiteiten voor kinderen en volwassenen rondom wetenschappelijk onderzoek naar de toekomst van de energie. Volg de workshop ‘speciaal voor meisjes’, bekijk onderzoeksopstellingen van vijftien meter lang, doe experimenten, praat met wetenschappers, bekijk de wetenschapsshow, bewonder hoe ze in de fijnmechanische werkplaats ronde vierkantjes maken. Neem al je zintuigen mee, zodat je volop kunt kijken en luisteren en aan bijna alles kunt voelen.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 8 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Campus Technische Universiteit Eindhoven De Zaale 20 5612 AJ, Eindhoven Nederland

Contact

+31 (0)40 333 49 99