Schilderijendokter tot kunstenaar Colleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in het Dordrechts Museum leer je alles over het maken en bewaren van kunst. Van schilderijendokter tot kunstenaar, jij leert de fijne kneepjes van het vak.

Tijdens de vier colleges in het Dordrechts Museum leer je trucjes van de experts, ga je spelen met licht en kom je erachter of je met een hoepelrok de deur nog door kunt komen! Na de uitleg van de experts ga je zelf aan de slag. Ga jij als echte kunstenaar, modekenner of schilderijendokter naar huis?

Colleges

Schilderen met je hoofd of met je handen?
08 september 2019
Doe je ogen eens dicht. Kun je je een roze olifant voorstellen? Hoe ziet die er uit? Is hij dun of dik, heeft ’ie lange benen of korte? Waarschijnlijk ziet jouw olifant er heel anders uit dan die van een ander. Sommige kunstenaars beelden zich iets in en zetten dit op doek. Een schilderij van die roze olifant dus! Kun jij ook iets maken zonder dat je het ziet? Nieuwsgierig? Ontmoet Design Thinker Cor Noltee en je zult erachter komen.

Kun je met licht spelen?
06 oktober 2019
Ietsje donkerder, ietsje lichter, voor een fotograaf is spelen met licht heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat hij of zij de perfecte foto kan maken. Maar spelen met licht is niet alleen iets van deze tijd. De schilder Rembrandt deed het ook. Topfotograaf Mark Isarin heeft de trucjes van Rembrandt in de vingers. Hij legt ze aan je uit tijdens dit college.

Is het nog te fixen?
03 november 2019
Hard gevallen en je pols gebroken? Gelukkig heelt het wel weer met behulp van wat gips. Maar hoe zit dat met een schilderij waar een scheur of gat in zit? Dan weet schilderijendokter raad. Hij of zij maakt het schilderij met speciale trucjes weer helemaal mooi. Hoe je dat doet leer je tijdens dit college van restaurator Lidwien Speleers.

Mode doe jij er aan mee?
08 december 2019
Mouwen als ballonnen of een schommelend kussen bij je billen? Kun jij je voorstellen dat dit hip was vroeger? Net zo hip als jouw sneakers. Maar welke mensen droegen dit soort kleding? En hoe werd het gemaakt? Rijke mensen droegen luxe kleding met veel accessoires en armere mensen vaak werkkleding. Je kon aan de kleding zien of iemand veel geld had of niet. Professional in de geschiedenis van de mode, Rosalie Sloof, vertelt je alles over de mode van vroeger.

Inschrijven

Voor deze collegereeks is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit najaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 8 december 2019 van 11:30 tot 12:30
zondag 3 november 2019 van 11:30 tot 12:30
zondag 6 oktober 2019 van 11:30 tot 12:30
zondag 8 september 2019 van 11:30 tot 12:30
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Dordrechts Museum Museumstraat 40 3311 XP, Dordrecht Nederland

Contact

+31 (0)78 770 52 31