Agenda overzicht

Ruimtevaartcollege

Theatercollege met André Kuipers

Deze activiteit is helaas geëindigd, bekijk de huidige agenda
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Er komt heel wat bij kijken voordat je astronaut kunt worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. André Kuipers vertelt over zijn ervaringen met leven en werken in de ruimte.


Na jaren van training in Amerika, Rusland, Canada, Duitsland en Japan werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd voor een verblijf op het International Space Station (ISS). Na ruim 6 maanden in de ruimte te zijn geweest landde André op 1 juli 2012 in Kazachstan weer op aardse bodem.

Vanuit de ruimte is het zicht op de aarde heel anders. Wist je bijvoorbeeld dat het ruimtestation zestien keer per dag een rondje rond de aarde gaat? Grenzen vervagen en activiteiten als ontbossing en luchtvervuiling worden zichtbaar voor het blote oog. Vanuit de ruimte is goed te zien dat de mens woont op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden.

Afbeelding van André Kuipers Ruimtevaartcollege, Walter Kallenbach, Speakers Academy André Kuipers Ruimtevaartcollege, Walter Kallenbach, Speakers Academy

De unieke theaterlezing voor jong en oud neemt het publiek mee aan de hand van vele video’s en foto’s op een magische reis door ons heelal, het ISS en de wetenschap. Niets blijft onbehandeld en je krijgt alles te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering vanuit Kazachstan, het wonen en werken in de ruimte, de risico’s van het vak, de landing en uiteraard ook de revalidatie.

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Gerelateerde activiteiten