Ruimteschip Aarde Lezing door André Kuipers

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
'Ruimteschip Aarde' was de titel van een programma voor scholen gedurende de Promisse-missie van André Kuipers in 2011 en 2012. Tijdens deze lezing vertelt André Kuipers alles over de mogelijkheden van de ruimtevaart.

Toen André Kuipers tijdens zijn vlucht in het International Space Station (ISS) naar buiten keek, naar de aarde, besefte hij hoe kwetsbaar de aarde is met zijn dunne dampkring. Hij zag de aarde als een ruimteschip dat door het heelal zweeft. Dus als een gesloten systeem waarin alles wat we nodig hebben te vinden is. Maar hij zag ook hoe de aarde beroofd wordt van belangrijke bronnen voor leven, zoals de ontbossing met erosie als gevolg, zoals de vervuiling en de temperatuurveranderingen.

Om de kwetsbaarheid te meten kan de ruimtevaart een belangrijke rol spelen. Met satellieten is het mogelijk wereldwijd en gedurende langere perioden metingen te verrichten op het gebied van vervuiling, temperatuur, smelting van de ijskap, en ontbossingen. Een voorbeeld hiervan is de Sentinel-5 Precursor satelliet met aan boord het in Nederland ontwikkelde instrument TROPOMI, dat de vervuiling op aarde meet.

André Kuipers presenteert deze lezing op de door hem zo bekende manier de mogelijkheden van de ruimtevaart. Na de lezing is er de mogelijkheid om hem te ontmoeten tijdens een meet & greet

Prijs

Regulier € 16,95
Kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,95
Museumjaarkaart volwassenen € 7,-
Museumjaarkaart kinderen 3 t/m 11 jaar € 3,50

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website. Voor de vrienden van NRM geldt een afwijkende procedure, zij dienen zich aan te melden via e-mail.

Datum

zaterdag 5 mei 2018 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 16,95

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland