Rootszoekers Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Hoe bouw je een stamboom als er geen sporen meer zijn? Deze tijdelijke tentoonstelling toont het verhaal van mensen die, bewogen door hun roots, op zoek gingen naar hun eigen ongekende geschiedenis.

De gebouwen van het Red Star Line Museum ademen verhalen. Daar passeerden duizenden migranten, op zoek naar een nieuwe toekomst, een nieuw eigen verhaal. Generaties later zijn hun nazaten zich vaak amper nog bewust van de moeilijke tocht die aan hun huidige leven vooraf ging. Een verkreukte foto op zolder of een onwaarschijnlijke anekdote die grootvader altijd herhaalde zijn soms de enige sporen die overblijven.

Heel wat Antwerpenaren hebben wortels over de hele wereld. De vele verhalen die het museum vertelt, hebben de voorbije jaren bezoekers getriggerd om op zoek te gaan naar hun eigen historische of recente roots. Met soms enkel een verkleurde postkaart gingen ze terug in de tijd, ontdekten bijzondere verhalen en kwamen in contact met verre familie, letterlijk en figuurlijk. In deze presentatie staan enkele van deze rootszoekers en hun zoektocht centraal.

In kleine kamertjes, achter luiken of onder planken liggen verhalen, objecten en mooie creaties verborgen. Volg het spoor van de rootszoekers en beweeg je door de emoties die schuilen achter een familie- of migratiegeschiedenis.

Ontdek hoe muziek, een stuk cake of gewiste sporen op een foto de trigger kan zijn voor een ontdekkingsreis. Laat je inspireren tijdens filmavonden en ga zelf aan de slag in creatieve workshops. Zo kan de presentatie leven en aangroeien, misschien wel met jouw rootsverhaal.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Red Star Line Museum.

Datum

dinsdag 23 april 2019 t/m zondag 6 oktober 2019 van 9:00 tot 16:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

Montevideostraat 3 2000, Antwerpen België

Contact

+32 (0)32 98 27 70