Rocket Science Wedstrijd

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Voor de vijfde keer organiseert De Ontdekfabriek de jaarlijkse Rocket Science Petfles-raketwedstrijd tijdens het Weekend van de Wetenschap. Bouw je eigen Petflesraket en kijk hoe lang je 'm in de lucht kunt houden.

Ontdek dat je eigen raket bouwen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en vindt uit welke technieken ervoor zorgen dat een raket zo lang mogelijk in de lucht blijft. Doe gratis mee en win een draagbare Shockbox van Philips, om elke rakettraining in het open veld te voorzien van je eigen muziek.

Workshop raket bouwen

Als je thuis geen materialen hebt, kun je bij De Ontdekfabriek ook op locatie een waterraket met parachute te maken. Je betaalt dan wel de toegangsprijs voor De Ontdekfabriek. Natuurlijk kun je met die raket ook gratis deelnemen aan de wedstrijd.

Wedstrijdregelement

  • Deelname is voor kinderen tot en met 14 jaar. Ouders mogen helpen.
  • Veiligheid gaat boven alles, De Ontdekfabriek behoudt het recht om een onveilig lijkende raket niet te laten deelnemen.
  • Het lanceren van je raket mag alleen verticaal de lucht in.
  • Je raket moet gemaakt zijn op basis van standaard PETfles(sen) met water en mag geen zware of scherpe onderdelen bevatten (ook geen metaal).
  • Je mag het lanceerplatform van De Ontdekfabriek gebruiken, maar zij raden je aan om je eigen lanceerplatform mee te brengen want niet elke fles past op de installatie.
  • De Ontdekfabriek werkt niet met een compressor. Alleen luchtpompen op basis van hand- of voetkracht zijn toegestaan.
  • De bouwer van de raket die het langst in de lucht blijft heeft gewonnen (denk ook aan een parachute :-)
  • Als een raket niet hoger komt dan 3 meter heeft de bouwer 3 minuten de tijd om een herkansing te doen.
  • De jury neemt de tijden handmatig op met een stopwatch, over de beslissingen van de jury mag niet worden gediscussieerd.
  • Je doet mee op eigen risico, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en die van de mensen om je heen.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden mogelijk via de website.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 15:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

De Ontdekfabriek Torenallee 22 5617 BD, Eindhoven Nederland

Organisatie