Robots love music Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze internationale tijdelijke tentoonstelling ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben. Ze kunnen niet alleen menselijke bewegingen nabootsen, maar ook muziek componeren én zelfs improviseren.

Door de eeuwen heen hebben muzikale ‘robots’ zich zo geëvolueerd dat ze niet alleen menselijke bewegingen na kunnen bootsen, maar ook zelf muziek kunnen componeren én zelfs improviseren, net als mensen dat kunnen.

Deze tijdelijke tentoonstelling toont robots in alle mogelijke variaties en vanuit de hele wereld. Eeuwenoude robots, interactieve robots, metalen robots, supersonische robots, levensgrote robots, kasten met verstopte robots en vele onzichtbare muzikanten. En allemaal spelen ze ‘live’ muziek.

Vanuit de VS is de hypermoderne, sympathieke en muziek makende robot Shimon overgekomen. Ook is de indrukwekkende manshoge 18e-eeuwse Klarinetspeler van een Nederlandse bouwer, die ooit in Amerika is beland, speciaal voor de tentoonstelling naar Utrecht gekomen. De Franse automaat Hugo, bekend van de gelijknamige film, is te bewonderen als filmische schakel tussen mens en machine.

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor Museum Speelklok

Regulier € 13,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Kinderen van 4 t/m 17 € 7,-
U-pas volwassenen € 6,50
U-pas kinderen €3,50
Student en CJP € 7,-
Museumkaart Gratis

Datum

dinsdag 16 oktober 2018 t/m zondag 3 maart 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 13,00

Locatie

Steenweg 6 3511 JP, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 231 27 89

Organisatie