Robotic Couture Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe zou de wereld eruitzien als je kleding jou zou kunnen beschermen, jouw waarneming beïnvloeden of spelletjes met je speelt? Deze tijdelijke tentoonstelling slaat een brug tussen technische innovaties, design en kunst.

FashionTech designer Anouk Wipprecht staat bekend om haar innovatieve ontwerpen en maakt technologie draagbaar. Ze creëert futuristische ontwerpen, die oplichten, bewegen of video-opnames maken zonder dat de drager daar iets voor hoeft te doen. Anouk laat verschillende computermodules en sensoren met elkaar samenwerken om de biometrische informatie van een persoon om te zetten in automatische reacties.

Van Smoke Dress die rook produceert als je dichterbij komt en Spider Dress die met spinnenpoten aanvalt wanneer iemand de persoonlijke ruimte van de drager betreedt, tot de headset Agent Unicorn die kinderen met ADHD kan helpen en de #DrinkBotDress: een cocktail-makende jurk die de kijker uitdaagt tot een spel van sociale interactie.

Robotic Cocktail Dress on Discovery Channel // Anouk Wipprecht from Anouk Wipprecht on Vimeo.

Mode in een breder perspectief plaatsen kan Wipprecht als geen ander. In deze eerste solo tentoonstelling in Nederland laat Anouk in elk ontwerp een statement zien en maakt ze de toeschouwer deelgenoot van het ontwerpproces. Met Robotic Couture slaat zij een brug tussen technische innovaties, design en kunst.

Datum

donderdag 18 mei 2017 t/m zondag 3 september 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Locatie

Tetem Stroinksbleekweg 16 7523 ZL, Enschede Nederland

Contact

+31 (0)53 230 87 91