Robotanica Tijdelijke tentoonstelling

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Transnatural opent een nieuwe buitententoonstelling in de Tolhuistuin in Amsterdam. Deze tentoonstelling stelt de intrede van robotica in de natuur centraal. Bekijk de verschillende werken of bezoek het aansluitende programma met lezingen en films.

Zorgt de intrede van robotica in de natuur voor een nieuwe evolutie?Worden uitstervende dieren vervangen door kunstmatige om zo het ecosysteem in balans te houden? Kunnen bio-industrie kippen een beter leven ervaren door middel van virtual reality? Zijn koeien straks in staat in hun eigen onderhoud te voorzien zonder boer en bepalen ze zelf aan wie ze melk verkopen?

Transnatural

Robotanica haakt in op een aankomend tijdperk, een ‘nieuwe natuur’, waarin zich een wildernis met technologische wezens aftekent. Het vertrekpunt is de (toekomstige) positieve inzet van technologie, zodat het een bijdrage levert aan de door de mens beschadigde ecologie. Na twee binnen tentoonstellingen is het nu tijd om met een nieuwe reeks werken daadwerkelijk de natuur te betreden.

De deelnemende kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers presenteren werken die deze verschuiving in de natuur verbeelden en verkennen. De verstrengeling van technologie met ecosystemen kan op kleine en grote schaal een positieve invloed hebben op het Antropoceen, de term voor het tijdvak waarin de mens een enorme negatieve impact heeft op de aarde.

Naast de tentoonstelling en rondleidingen die je kan volgen wordt een aansluitend programma georganiseerd met korte films, lezingen, performance en demo’s in samenwerking met het EYE Filmmuseum.

Datum

zaterdag 2 juni 2018 t/m vrijdag 15 juni 2018 van 13:00 tot 20:00

Prijs

Gratis

Locatie

Tolhuistuin Amsterdam Tolhuisweg 3 1031CL, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 78 94 605