Reuzezwaard, villa en vrijheid Colleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Limburgs Museum leer je alles over een mysterie over reuzezwaarden die je niet kunt gebruiken, een zoektocht naar een verdwenen Romeinse villa en samen filosoferen over vrijheid.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Colleges

Villa Voerendaal te koop! Wat moeten we weten?
06 oktober 2019
Twintigduizend dingen zijn er gevonden van de beroemde Romeinse Villa Voerendaal in Limburg. Het is een schat voor archeologen. Samen met archeoloog Beatrice de Fraiture kruip je in de huid van de eigenaar van de villa. Stel dat je jouw huis wilt verkopen, wat wordt dan je verkooppraatje?

Van wie zijn de geheimzinnige reuzezwaarden?
03 november 2019
Wie door het Limburgs Museum wandelt, komt zwaarden tegen uit de bronstijd, maar ook van ridders, Vikingen en Romeinen. Het Rijksmuseum van Oudheden kocht onlangs het geheimzinnige bronzen Zwaard van Ommerschans. Dit enorme zwaard is een van de zes zeldzame ‘reuzezwaarden’ uit de bronstijd. Het rare is dat ze veel te groot zijn om mee te vechten. Conservator prehistorie Luc Amkreutz neemt je mee naar de bronstijd en vertelt alles over geheimzinnige zwaarden en rare rituelen.

Wat is jouw vrijheid?
08 december 2019
Kleine Grote Denkers
(oprichters Ruud Verbraak en Kilian Schaap) daagt jou uit om verder te denken dan je neus lang is. Je gaat samen onderzoeken wat vrijheid eigenlijk is. Als je ouders jou straf geven, mag je hen dan ook straf geven? Mag je altijd zelf bepalen wat je zegt, denkt, voelt of vindt? Hadden kinderen in de oorlog net zoveel vrijheid als wij nu? Kun je ook teveel vrijheid hebben? Samen leer je filosoferen. Alle antwoorden zijn goed, zolang je maar uitlegt waarom.

Inschrijven

Voor deze collegereeks is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit najaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 8 december 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 3 november 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX, Venlo Nederland

Contact

+31 (0)77 352 21 12

Organisatie