ReShape Tentoonstelling met kunst en wetehschap

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In de tentoonstelling ReShape verbeelden kunstenaars en designers met biologische kunstwerken de continue transformatie van het leven.

Als je maar lang genoeg blijft kijken, zie je alles veranderen. Diersoorten, planten, bacteriën, bergketens, continenten, sterrenstelsels —niets houdt zijn vorm voor altijd. Levende en niet-levende dingen reageren op elkaar in een eindeloos complexe wisselwerking, die wetenschappers steeds gedetailleerder ontraadselen en beschrijven. Daarbij spelen we als mensen een steeds onuitwisbaardere rol in de vormgeving van het leven.

ReShape presenteert de drie winnende pro­jecten van de Bio Art & Design Award 2018, ontwikkeld in samenwerking met vooraan­staande Nederlandse onderzoekers in de levenswetenschappen. Daarnaast staan recente werken van negen internationale kunstenaars en ontwerpers die eveneens betrekking hebben op mutatie en transformatie. Ze verkennen onder andere onze plek in de voedselketen, de digitale reproductie van kunstmatig leven, wereldwijde maisvarianten en de geologische consequenties van een roze kippenras.

Prijs

Tijdens de opening op 30 november 2018 is de entree voor de tentoonstelling € 3,- (inclusief drankje). Daarna is de tentoonstelling te bezoeken met een geldig entreebewijs voor MU.

Regulier € 5,-
Jongeren t/m 17 jaar Gratis
Studenten € 3,-
Woensdagen Gratis
Museumkaart Gratis

Datum

vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 10 maart 2019 van 11:00 tot 18:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

Torenallee 40-06 5617 BD, Eindhoven Nederland

Contact

+31 (0)4 02 96 16 63

Organisatie