Reisbureau Einstein Paradisolezingen 2018

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Sterrenkundige en kosmoloog prof. dr. Vincent Icke neemt je in deze lezing mee op reis door het heelal, op zoek naar exoplaneten en buitenaards leven.

Met raketten die bijna zo snel gaan als het licht kunnen mensen het hele heelal bereizen. Naar sterrenburen, naar het centrum van de Melkweg of naar sterrenstelsels op een miljard lichtjaar afstand. Maar zijn mensen alleen in het heelal? Sterrenkundigen hebben al duizenden planeten buiten dit zonnestelsel ontdekt. Is er buitenaards leven? Slimmer dan mensen? Vriend of vijand? Is een exobeschaving echt beschaafd?

Prof. dr. Vincent Icke is hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden, bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam en beeldend kunstenaar.

Paradisolezingen

Dit is de tweede Paradisolezing in de serie De nieuwe mens. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 4 maart 2018 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)34 476 91 39

Organisatie