Queer kunst ontdekken Festival

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het International Queer & Migrant Film Festival (IQMF) maakt seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen zichtbaar voor een groter publiek. Tijdens het festival kun je kennismaken met queer films en fotografie, lezingen volgen en debatteren.

Hoe is het om op te groeien in een land waar je niet jezelf kunt zijn? Kun je homo zijn en moslim? Of je als vrouw mannelijk kleden? IQMF viert met een gevarieerd programma de kunst van, door en over queer migrants en biedt de mogelijkheid in gesprek te gaan met filmmakers, activisten en (ervarings-)deskundigen.

Programma

Onderstaande is een selectie uit het programma. Kijk voor het hele programma op de website.

Films
Op woensdag 6 december opent het festival met de film I Dream In Another Language (Ernesto Contreras, 2016). Een jonge linguïst reist af naar de Mexicaanse jungle om het uitsterven van een inheemse taal te voorkomen. Tijdens zijn tocht ontmoet hij de laatste twee sprekers en stuit hij op een oud geheim –een verboden liefdesverhaal. Andere films die worden vertoond zijn onder andere The Wound (John Trengove, 2016) en Tale Of The Lost Boys (Joselito Altarejos, 2017).

Tentoonstelling
Te zien zijn de fotoseries Kütmaan (verborgen in het Arabisch) en Mr. Gay Syria van fotograaf Bradley Secker. Een oneindige serie van portretten van mensen in Turkije en Syrië die asiel aanvragen op basis van hun seksualiteit of genderidentiteit.

Debatten en lezingen
De actuele situatie rond LHBT-asielzoekers, de seksuele diversiteit in Marokkaanse kringen en homoseksualiteit onder Pakistanen zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens lezingen en debatten. Op 10 december staat het debat Queering the Stage op het programma. Hoe wordt kunst queer? Hoe kunnen de uitvoerende kunsten grensoverschrijdend afrekenen met het patriarchaat, de geijkte gender rollen en hetero-normatieve beperkingen?

Datum

woensdag 6 december 2017 t/m zondag 10 december 2017

Prijs

€ 9,00

Locatie

Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 553 51 00

Organisatie