Quantumcomputers Paradisolezingen 2017

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Nemen computers binnenkort de wereld over? In deze lezing neemt prof. dr. Harry Buhrman je mee in de wereld van quantumcomputers en kunstmatige intelligentie.

De quantumcomputer is een nieuwe vorm van computerarchitectuur die enorm snel parallelle berekeningen kan uitvoeren die met conventionele computers onmogelijk zijn. De komst van deze computers is aanstaande. Samen met pas ontwikkelde technieken binnen de kunstmatige intelligentie gaat de mens een nieuw tijdperk in. Volgens wetenschappers staat de mensheid op de drempel van een quantumrevolutie waarbij de maatschappij mogelijk drastisch gaat veranderen.

Hoogleraar computerwetenschappen prof. dr. Harry Buhrman, vertelt in deze lezing over de voordelen en gevaren van quantumcomputers en kunstmatige intelligentie.

Paradisolezingen

Dit is de achtste Paradisolezing in de serie ‘leven in het heelal’. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Voor deze lezing zijn tickets te koop via de website

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 18 juni 2017 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie